Hoe kies ik de juiste Wi-Fi router? Keuzeadvies.


Er zijn verscheidende soorten draadloze routers maar welke past nu precies bij uw situatie. Niet iedere woning is hetzelfde, de een heeft een appartement en de andere een vrijstaande woning. Daarnaast zijn er ook verschillende Ziggo abonnementen welke varieren in snelheden. Voor iedere situatie is er wel een geschikte draadloze router, hier vindt u informatie welke voor u ideaal is.

Een draadloze router is feite een verdeelstation om het internet verkeer over meerdere apparaten te verdelen. Inmiddels zijn in iedere woning meerdere apparaten die gebruik maken van draadloos internet. We denken aan Tablets, Notebooks, Smartphones, SmartTV en andere draadloze apparaten. Deze willen allemaal gelijktijdig en zonder problemen een internetverbinding hebben. Het draadloze bereik, de snelheid en de gecombineerde mogelijkheden van de router zijn van een aantal factoren afhankelijk. Het type woning is voornamelijk bepalend voor het bereik, de snelheid is voornamelijk afhankelijk van het type Wireless router maar ook van het type gebruikte Wireless netwerkkaart in de computer. De gecombineerde mogelijkheden heeft er mee te maken wat voor internet verkeer u heeft. Wordt er bv gestreamd via meerdere apparaten en verschillende bronnen, dan is hier een processor krachtige Wireless router voor nodig om dit te kunnen uitvoeren.

Heeft u nog verdere vragen over de routers die wij aanbieden, dan kunt u met ons Chatten


WLR-7100 Wireless Router
De 802.11ac standaard is de nieuwe opvolger voor draadloze netwerken, hiermee kunnen nog hogere snelheden behaald worden wel top 900 Mbps. In combinatie met een geschikte Wifi Adapter kan er een superieur draadloos netwerk gecreƫrd worden. Streamt u veel films vanaf uw NAS en/of deelt u veel bestanden via het netwerk. Dan is dit een perfect oplossing.
Photo
Om met de nieuwste 802.11ac standaard draadloos te kunnen netwerken, dient er in de computer/notebook ook een Wi-Fi Adapter te zitten die deze techniek ook heeft. Wij raden daarom deze aan: WLA-7100 Wi-Fi Adapter